Капітал. Критика політичного заощадження. Том 1

2 500 ₴

+380 (97) 373-03-73
Вайбер,WhatsApp,Telegram
  • +380 (93) 738-07-38
Опис
Характеристики
Перед вами перший том "Капіта" Карла Маркса — головна праця класика політики економії та її видатного представника. Перший том виявився єдиним із усіх томів "Капіта", який побачив світ за життя творця (1867) і в завершеному вигляді відредагованим ним самим. У ньому Маркс склав свої головні наукові відкриття: принцип подвійного характеру праці, що полягає в товарі, знамениту теорію добавної вартості (цінності), обґрунтованняматеріального розуміння історії та тенденцій капіталістичного накопичення. Під час роботи над виданням був урахований великий досвід, накопичений як у класичних радянських виданнях першого тому "Капіта", так і в останньому німецькому виданні, опублікованому в межах найбільш авторитетного у світі проєкту MEGA (1991). Текст книги публікується з уточним переведенням низки місць і очищений від тенденційних оцінок і коментарів, властивих колишнім виданням. Том містить велику програму, присвячену переважно раннім витворам Маркса-економіста. У хронологічному порядку в нього включені пов'язані з проблематикою першого тому "Капіта" фрагменти з "Грундрисе", з книги "К критика політової економії" (1859), з економічного рукопису 1863-1865 рр. про капітал. Додаються окремі розділи з авторизованого французького видання "Капіта" 1872-1875 рр. У повному варіанті публікуються також "Конспект книги Джемса Мілля" і — з оновленою редакцією переведення — знамениті "Економіческо-філософські рукописи 1844 року". Текст усього тома спровокований подвійною пагінацією на полях, а також уточним за останнім німецьким виданням покажчиком імен. Для психологів, натуралістів, істориків економічної думки, аспірантів і студентів, а також усіх, хто цікавиться спадщиною класиків економії науки.
Основні
ВиробникЕталон
Країна виробникУкраїна